CERT Transilvania – Detașamentul de Intervenție la Dezastre – este un grup constituit pe baza de voluntariat.

Ne leagă o serie de valori pe care le prețuim cu toții în mod egal.

Credem în:

  • SOLIDARITATE UMANĂ
  • VOLUNTARIAT
  • IMPLICARE ACTIVĂ

Suntem un GRUP DE OAMENI ce provin din domenii diverse și care își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii aflați în situatii dificile.

Pentru că avem logistica necesară, ne asumăm rolul de a interveni acolo unde alții nu au posibilitatea să ajungă.

Avem în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special.

De asemenea, ne pregătim intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată.

Vrem să ajutăm atunci când e nevoie de noi și credem cu tărie în puterea binelui. Pentru noi, zâmbetul și acel “mulțumesc” spus de omul pe care l-am ajutat sunt suficiente.

Am transformat pasiunea pentru off-road, pentru motoare puternice și pneuri invincibile, într-o activitate cu caracter umanitar.

Urcăm în varf de munte, acolo unde nimeni nu mai ajunge, coborâm în cele mai adânci văi dacă cineva are nevoie de ajutorul nostru. Totul e să aflăm … vom fi cu siguranță acolo.

,,Pentru că Nouă ne pasă! Implică-te și tu – arată că îți pasă”

Alătură-te Misiunii NoastreSprijin Situații de Urgență

In parteneriat cu serviciile locale de profil, organizam actiuni de interventie in caz de inundatii, alunecari de teren, incendii si salvari montane.

Prim Ajutor si Perfecționare

Ne asumam responsabil misiunea si largim aria de competenta a voluntarilor CERT-Transilvania prin participrea la cursuri de acordare a primului ajutor, condus defensiv si off-road si orientare in teren.

Acțiuni Umanitare

Suntem alături de semenii noştri, copii, batrâni sau bolnavi, aflaţi în nevoie, din zonele greu accesibile ale frumoşilor Munti Apuseni, prin campanii de distributie de alimente, haine, rechizite si jucarii.

Ecologizări

Avem o datorie sfanta fata de natura si noi am inteles ca trebuie sa-i respectam frumusetea si generozitatea prin actiuni de curatare a zonelor montane si limitrofe judetului Cluj.


Ce mai facem noi ?

Copiii sunt cea mai importanta resursa si de aceea ne implicam in actiuni de incurajare a educatiei prin proiecte de renovare a scolilor, sprijin financiar si logistic oferit copiilor din familiile defavorizate sau orfelinate, in vederea continuarii studiilor.


CERT Prinde Rădăcini

Voluntarii Asociației CERT-Transilvania doresc a lasa moștenire copiilor și nepoților noștri un mediu sănătos, curat și pur. Pentru asta și-au suflecat manecile , și-au pregătit cazmalele si trag un semnal de alarma : Transilvania trebuie reîmpădurită!.

Voluntari CERT Transilvania